Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

АМАЛИЯ КОЛЕВА - НАЙ-ДОБЪР ТАЕКУОНДИСТ НА 2018

Картинка в ABC Club

 

Многократната световна и европейска шампионка по таекуон-до Амалия Колева за пореден път стана носител на приза „таекуондист на годината" за 2018г. при жените.  През 2018 г. Амалия стана европейска шампионка в дисциплината силов тест и европейска вицешампионка на спаринг в категорията до 63 кг на Европейското първенство по таекуон-до в Талин. Така тя спечели два медала в двете индивидуални дисциплини, в които участва, а от отборните надпревари в Талин има още първо място на силов тест и трето на спаринг.  
Това беше 17-ото европейско първенство за Амалия Колева. От 2001 година до днес от всички първенства на Стария континент, в които е участвала, се е връщала с медал.  Тя е дългогодишен състезател по таекуон-до и кик бокс и инструктор по таекуон-до в ABC FIGHT CLUB - София. Печелила е неколкократно приза за "таекуондист на годината", индивидуално или с националния отбор по таекуон-до - жени.
Призът за най-добър таекуондист на 2018-а й бе връчен от Българската федерация по таекуон-до в събота, на официалната церемония на Националната асоциация по бойни спортове, където федерациите - членове на асоциацията, наградиха най-добрите си спортисти и треньори за тази година.

 

 

Коментари

Comments powered by Disqus