Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

АВС ТАЕКУОН-ДО КЛУБ

Картинка в ABC Club

АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ е спортна организация с идеална цел, стремяща се да развива корейското бойно изкуство Таекуон-до, а така също източноазиатската философия, култура и дисциплина.

 

АBC Таекуон-до клуб е един от наи-големите клубове по Бойни изкуства в България. Той обединява съмишленици, практикуващи, състезатели и почитатели на Таекуон-до от различни възрасти, с разнообразни професии, образование и социален статус.

 

Клубът има дългогодишни традиции. Ядрото му се формира през втората половина на 80-те години,а реално започва да действа през 1992г.За повече от десетилетие той се разрастна, изграждайки професионална структора и развивайки активна спортна дейност.

 

Работата на клуба се реализира в три основни направления:

-        Популяризиране на Таекуон-до като система за активен и здравословен начин на живот, формиране на групи за тренировки на деца, юноши,мъже и жени, независимо от възраста.

-        Развитие на различни специализирани Таекуон-до дисциплини- спаринг,самоотбрана,тул/ форма/, специална техника,силов тест, в които всеки един практикуващ може да се усъваршенства според личните си качества и предпочитания.

-        Постигане на високо спортно мйсторство, организиране и участие в регионални, национални и международни състезания.

 

Професионалната методика на тренировки и строгата дисциплина, заложена от Майстор Ким Унг Чол 9-ти дан извеждат АВС Таекуон-до клуб и като цяло Таекуон-до в България на изключително високо ниво, като днес с гордост може да се твърди, че българската школа по Таекуон-до заема призово място в Европа и Света.Резултат от тази трудоемка и целеустремена работа са шампионите и  медалисти през последните няколко години на европейски и световни първенства.Много от тях са състезатели на АВС Таекуон-до клуб.

 

Заниманията по Таекуон-до в АВС Таекуон-до клуб се провеждат под ръководството на висококвалифицирани инструктори настоящи световни и европейски шампиони с доказани качества.Доаиен и основател на клуба е Красимир Гергинов 7-ми дан .                   

Той е вицепрезидент на БФ Таекуон-до ITF(1999-2013)  , международен инструктор, международен съдия. Занимава се с БИ повече от 38 години. Бил е многократен републикански шампион и национален състезател по Таекуон-до, треньор на националния отбор.

 

АВС Таекуон-до клуб предлага:

-        Удобни зали в София

-        Гъвкав график на тренировки

-        Идивидуални занимания

-        Изпити за повишаване на нивото и официален сертификат

-        Възможност за допълнителни занимания по кик бокс,бокс,ММА, фитнес,

-        Екипировка и протектори

-        Библиотека с видеокасети и книги по БИ и самоотбрана

-        Участие в спортни лагери и семинари на планина и море съвместно с клубове от цялата страна

-        Невисока членска такса и намаления за семейства

-        Безплатни плакати и календари

Коментари

Comments powered by Disqus