Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

За нас

 

ABC FIGHT CLUB е специализиран в тренировките по бойни изкуства и бойни спортове в продължение на повече от 25 години. Клубът предлага различни видове тренировки с приоритет - таекуон-до ITF и кик бокс, но също и бокс, корейските бойни изкуства хапкидо и кумдо, занимания по СИСТЕМА и др. Разполага с добре оборудвана спортна зала и предлага гъвкав график сутрин, вечер и през деня. Тренировките се водят от квалифицирани треньори и инструктори с дългогодишен практически стаж в работата с деца и възрастни. Има специализирани групи по таекуон-до за деца на възраст 5 - 8 години, юноши и възрастни, любители и професионалисти. ABC FIGHT CLUB организира и се включва в разнообразни инициативи, които популяризират бойните изкуства като начин на живот, физическата активност, движението и здравословното хранене, борбата със стреса, справянето с агресията и вредните навици. Предлагат се и тренировки за спортисти на високо професионално ниво, с доказан успех, в лицето на десетки световни и европейски шампиони и медалисти
      

 

Създаването на АВС клуб  започва реално доста отдавна. Като идея на Красимир Гергинов. Привлечен от магията на бойните изкуства, с които се занимава, стремейки се да извлече най.-ценното от заниманията и посвещавайки му изцяло свободното си време. Докато постепенно започва да се занимава професионално с бойни изкуства. Междувременно се занимава с карате-до, киокошин-карате, тай чи чуан, у-шу, бокс и кик.-бокс. И макар да постига най-големи успехи в таекуон-до, желанието му по отношение на клуба е да обединява различни бойни изкуства.
      Идеята се осъществява в началото на деветдесетте години в спортната зала на ВИАС. Тогава той привлича треньорите Палми Ранчев и Костадин Петков. Тогава за първи път в една зала се подготвят състезатели по таекуон-до, кик-бокс и бокс. Не след дълго клубът става организатор на първите големи вечери  с участието на таекундисти, кик-боксьори и боксьори. Повечето от тях са на професионално ниво. И състезателите получават съответното заплащане за успехите и усилията си. Тогава в залата на АВС се подготвят известните състезатели по професионален бокс: Костадин Семерджиев, Радослав Гайдев, Красимир Инински,  и доста други. Все още се помнят успехите на двукратния европейски шамион Емил Тонев, на четрикрактния шапион на страната и балкански шампион Александър Берчев и мнозина други.
       В клуб АВС вече се е създала традиция в използването на най-доброто от различните бойни изкуства. Затова състезатели, които с успех участват в състезания по таекуон-до / основният спорт на клуба, с най-големи международни успехи/ се състезават успешно и в състезания по кик-бокс и бокс. Ще споменем Световните и Европейски шампионки Амалия Колева, Недялка Бачева, Албена Малчева, Анелия Милкова, Световния и Европейския шампион  Дюк Нуамеруе и мнозина други.

 

Красимир Гергинов е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF в периода 1999 - 2013 г. Участва в организацията на най-големите състезания по таекуон-до в България - Европейско първенство през 2004 г., Световно първенство през 2006 г., Европейско първенство през 2012 г., Световно първенство през 2013 г. Той е един от организаторите и на първите професионални турнири по таекуон-до в България.
***
От 2001 г. до днес, всяка година без прекъсване вече 18 години, състезателите на майстор Красимир Гергинов печелят медали от световни или европейски първенства по таекуон-до, кикбокс, савате (асо и комба), от държавни и международни турнири и балкански първенства по таекуон-до, кикбокс, бокс, кемпо... 
В кариерата му като треньор на Европейското първенство по таекуон-до в Кьолн през 1995 г. воденият от него български отбор печели сребърен медал на силов тест и бронзов медал на спаринг жени до 52 кг. Същата година отборът участва в САЩ на Световно първенство на различни бойни изкуства. От 2001 г. започва поредицата от трайни международни успехи, сред които може да отбележим: 
Медали, спечелени от негови състезатели от Европейски първенства по таекуон-до от 2001 г. до момента:
283 медала (индивидуално и отборно, мъже и жени, юноши и девойки, деца и ветерани). От тях:
59 златни, 65 сребърни, 157 бронзови
Медали, спечелени от негови състезатели на Световни първенства по таекуон-до от 2003 г. до момента:
60 медала (индивидуално и отборно, мъже и жени, юноши и девойки, деца и ветерани). От тях:
14 златни, 13 сребърни, 33 бронзови  
***
От 2013 г. негови състезатели се представят с успех (медали и призови класирания) на Световни и Европейски първенства по кик бокс (мъже и жени, юноши и девойки). От Световни първенства по кик бокс те са спечелили 4 златни медала, 1 сребърен и 3 бронзови, а от Европейски първенства по кик бокс - 2 златни и 1 сребърен медал.
Световна купа по таекуон-до, 2017 г. - 14 медала, от които 6 златни, 4 сребърни, 4 бронзови
Световна купа по кик бокс Bestfighter, Италия през 2014, 2016, 2017 г. - 15 медала, от които 3 златни, 3 сребърни, 9 бронзови
От Световни и Европейски първенства по савате за мъже и жени, юноши и девойки - общо 18 медала
***
Призови класирания от участия негови състезатели имат още на: Международни игри по бойни изкуства в Пхенян 2006 г., Световни игри на бойните изкуства 2013 г. (Sport Accord World Combat Games), в Международния турнир по бокс „Странджа" 2015, 2017 г. и други международни турнири.

 

 

 

 

ПАЛМИ РАНЧЕВ

Палми Ранчев

Палми Ранчев е треньорът, който в момента се занимава с боксьорите и кик-боксьорите на клуба. През годините той е подготвил много състезатели по бокс – змс Петър Стоименов, мс Бойко Костадинов, мс Божидар Иванов и мнозина други шампиони на републикански и международни първенства. Многократно, заради успехите на състезателите си, е обявяван за най-добър треньор на различни вътрешни и международни турнири. В продължение на повече от седемнайсет години е бил треньор в националните отбори по бокс. Има своя система за подготовка на шампиони, която с успех прилага през годините.
      Работил със световните шампиони и носители на медали от олимпийски игри Серафим Тодоров, Киркор Киркоров, Даниел Петров и мнозина други. Заедно с Костадин Петков постигат най-значителните успехи на българския бокс в юношеска възраст. Например осем медала от европейското първенство в Тампере, Финландия, с петима финалисти и трима златни медалисти. Тогава Христо Фурнигов печели и купата на най-техничен боксьор. С Михаил Токов и Кольо Здравков постигат най-големия успех на българския бокс на световно първенство – три златни медала и един бронзов с петима участници. В продължение на четиринайсет години Палми Ранчев е треньор в ЦСУ” Олимпийски надежди” и е първият треньор от училището, покрил изискванията за Заслужил треньор през далечната 1981-ва.
През годините е работил с едни от най-добрите ни кик-боксьори: Емил Тонев, Мишо Симов, Емил Кръстев и др.