Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

ДЮК НУАМЕРУЕ ОТНОВО В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ НА КИК БОКСА С ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА BESTFIGHTER

Картинка в ABC Club

Световният и европейски шампион от 2013, 2014 и 2015 г. Дюк Нуамеруе (ABC FIGHT CLUB) спечели два златни медала на Световната купа по кик бокс Bestfighter в Римини, Италия. Това е първото му международно състезание след близо година и половина пауза след тежката автомобилна катастрофа, в която пострада заедно със сестра си Джоана през 2016 г.
В неделя, 18 юни 2017 г., Дюк Нуамеруе извоюва първите места в категориите мъже до 84 кг в стилове кик лайт и лайт контакт. На кик лайт той спечели срещите си срещу състезатели от Словакия, Италия, Франция и България, а на лайт контакт победи съперници от Англия, Русия и Италия. С поредицата победи над състезатели от различни държави той категорично затвърди мястото си сред световния елит на кик бокса, където е неизменно в последните няколко години.
На Световната купа по кик бокс Bestfighter Дюк се състезава в националния отбор на България. Той заслужи мястото си в представителния тим след двете спечелени държавни титли за 2017 г. в стиловете кик лайт и лайт контакт.
Дюк Нуамеруе е роден в София през 1989 г. Тренира таекуон-до ITF и кик бокс. Той е европейски шампион по таекуон-до, двукратен световен и европейски шампион по кик бокс, многократен медалист от национални и световни първенства и държавен шампион по таекуон-до и кик бокс.
Другият представител на ABC FIGHT CLUB Лъчезар Хаджигенов спечели бронзови медали при юношите 13 - 15 години, категория 57 кг в стиловете кик лайт и лайт контакт и сребърен медал в отборно класиране.
Тазгодишният Bestfighter събра над 1800 състезатели от 40 държави.
***
Today two gold medals for World & Europe kickboxing champion Duke Nwamerwe from Bestfighter World Cup in Rimini, Italy.

 

Коментари

Comments powered by Disqus