Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

Хапкидо / Хосинсул / Самоотбрана

Картинка в ABC Club

Тренировки по хапкидо (корейско бойно изкуство за самоотбрана) се провеждат всеки понеделник и сряда от 19.30 - 20.45 ч в зала 4Б на Националния стадион "Васил Левски". Тренировките са отворени за всеки от таекуон-до, който иска да разшири познанията си в корейските бойни изкуства, както и за начинаещи.
Те са елемент от обучението по таекуон-до в ABC FIGHT CLUB в последните години, в частта, ориентирана към техники за самозащита, начин на живот, развиване на физически и психически умения за справяне в различни ситуации.
Техниките от хапкидо са съществена част от раздела хосинсул - самоотбрана в таекуон-до, който е може би най-интересният, но и най-труден за усвояване.
Тренират се ключове, захвати, падания, хвърляния, както и различни комбинации, съобразени с различните нива и физически възможности.
В много школи за бойни изкуства по света заниманията по хапкидо допълват тренировките по таекуон-до.
ABC FIGHT CLUB e eдно от малкото места у нас за тренировки по хапкидо и кумдо (корейско бойно изкуство за боравене с меч).
Тренировките по Хапкидо/хосинсул са полезни за всеки, но най-вече за тези, които имат интерес от таекуон-до като бойно изкуство, и от системата на бойните изкуства на Изтока. 
Освен физическа, имат и теоретична част.
Тренировките води майстор Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до), международен инструктор и международен съдия, с близо 40 години опит в тренировъчните и състезателните зали по различни бойни спортове и бойни изкуства.

 

За още информация и записване 0879 63 63 14 или в зала 4Б на Националния стадион "Васил Левски"  

 

 

 

 

 

Коментари

Comments powered by Disqus