Новини Снимки Видео Зала на славата Фензона За нас  

СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНКИ В ТАЕКУОН-ДО И КЕМПО НЕДЯЛКА БАЧЕВА И АННА АПРИЛОВА С УСПЕШЕН ТАНДЕМ

Картинка в ABC Club

 

Световните шампионки в таекуон-до ITF и българския боен стил „Булкемпо" Недялка Бачева и Анна Априлова дебютираха успешно в тандем на 14-ото Световно първенство по кемпо. Двете изградиха отличен тандем и дебютираха в дисциплината "Самоотбрана" (жени) с 2 бронзови медала от 14-ото Световно първенство по кемпо (14th International Kempo Federation - IKF World Kempo Championship) в Албуфейра, Португалия. Една от най-изявените ни състезателки и треньори по таекуон-до ITF Недялка Бачева ("ABC Fight Club"), паралелно с таекуон-до, развива и българския боен стил, като тренира съвместно със създателя на „Булкемпо" Велин Хаджолов и най-титулуваната ни състезателка Анна Априлова.
В Португалия националният отбор по „Булкемпо" от трима състезатели завоюва общо 4 златни и 2 бронзови медала. Играещият треньор Велин Хаджолов за десети път спечели два златни медала в дисциплините "Форма" и "Форма с оръжие". Шесткратната световна шампионка Анна Априлова за седми път спечели 2 златни медала в категориите "Форма" и "Форма с оръжие".
В 14-тия Световен шампионат по кемпо бяха регистрирани за участие 32 държави. Най-много състезатели имаше от Испания и други страни от Западна Европа, Чили и Аржентина. Първенството се проведе от 25 до 29 април в Албуфейра, Португалия.

 

 

Коментари

Comments powered by Disqus